~ Лилит ~
Идеята за домашни пълнозърнести солети най-безсрамно взех от Vanilla Kitchen и си ги приготвих с малка модификация в съставките:
Продукти:
- 150 гр. брашно от просо
- 150 гр. брашно от лимец
- 1 глава лук
- 200 мл. вода
- 100 мл. шарлан (знам, че не е за печене, но нямах друга подходяща мазнина)
- щипка хималайска сол, чубрица, черен пипер
В кухненския робот смлях лука с водата и след това прибавих всички останали съставки до получаването на тесто с консистенция на гъста каша. Това тесто изсипах в пош и шприцовах солети върху застлана с хартия за печене тава. От това количество тесто се получиха две тави солети. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Реших да експериментирам с различни видове брашна и подправки и да определя любимият вкус на семейството.
Няма коментари:
Публикуване на коментар