понеделник, 23 декември 2013 г.

Яйчено-млечен крем за бисквитена торта

Тъй като правенето на бисквитена торта, според мен, е изключително лесно и резултата е почти гарантирано успешен, тук ще напиша един от вариантите за крем за бисквитена торта. Естествено, най-лесният вариант си остава с готово нишесте, но не се получава толкова вкусно.

3 яйца
1 литър прясно мляко
3 пакетчета ванилия
3 с.л. брашно
1-2 чаши захар (в зависимост от вкуса)

* Отделя се част от млякото, около 100 мл, а останалата част се слага на котлона да се свари, заедно със захарта. 
* Трите яйца, брашното и отделеното прясно мляко се разбиват на рядка кашичка.
* След като млякото заври, към него, на тънка струйка и при непрекъснато бъркане, се добавя кашичката от яйца и брашно.
* Кремът се вари на тих огън още няколко минути, докато стане с приятно гладка консистенция.
* Преди да се свали от котлона се ароматизира с ванилийките.

Нямам снимка на кремчето и процеса на приготвяне (както се прави в яките блогове), за това ще сложа снимка на тортичката. 



~ Лилит ~

Няма коментари: