Продукти:
- 50 гр. бял синап
- 30 гр. черен синап
- 1 ч.л. настърган хрян
- 1 с.л. мед
- 1 чаша олио
- 1/2 чаша оцет
- куркума
- сол
Семената от синап накиснах за едно денонощие, за да омекнат и набъбнат. В блендер разбих синапените зърна, към тях добавих олиото и отново разбих до гладкост. Е, не се получава идеално гладко, затова и горчицата става едрозърнеста (което на мен ми харесва). Към тази смес добавих и останалите продукти и отново разбих до готов, еднороден вид на сместа.
Полученото налях в три бурканчета и оставих в хладилника за няколко дни. Горчицата трябва да узрее. Наистина ТРЯБВА. Опитах я на втория ден и щях да я изхвърля. Добре, че не го направих, защото след седмица зреене в хладилника, горчицата стана страхотно вкусна.
~ Лилит ~
Няма коментари:
Публикуване на коментар