петък, 27 декември 2013 г.

Роял айсинг! Първи опит - неуспешен :)



Продукти:
- един/два белтъка (аз сложих два, но следващият път ще сложа един)
- 2 чаши пудра захар
- 2-3 капки лимонов сок

Начин на приготвяне: 
Пудрата захар се пресява. Белтъците и лимоновият сок се разбиват с миксер докато пяната побелее, пудрата захар се добавя постепенно и продължава да се разбива до необходимата консистенция. Получената глазура се изсипва в пош или в найлонов плик, на който се отрязва връхчето и с него се рисува по меденките/курабийките... (РЕЦЕПТАТА ЗА МЕДЕНКИТЕ Е ТУК, с малки промени - замених бялата захар с кафява и бялото брашно с пълнозърнесто.)
Ако сместа е рядка, се сгъстява с още пудра захар, ако е прекалено гъста, се капва още лимонов сок. 

Грешките, които допуснах:
* Не пресях пудрата захар. Прави се, за да не останат бучки, които впоследствие да запушат върха на поша или да развалят рисунката.
* Сложих 2 белтъка и изтървах повече капки лимонов сок, в резултат на което беше необходимо да сгъстя глазурата с много повече пудра захар. Съответно ми се получи и доста голямо количество глазура, което не можах да изразходвам и изхвърлих (а и се оказа, че така и не можах да го сгъстя достатъчно и се разтече).
* Не разбих достатъчно глазурата, стана гъста и плътна, но целта е да се сгъсти до степен да не капе от бъркалките на миксера. 

В крайна сметка полученото като резултат няма нищо общо с намеренията ми, нооо... няма да се откажа. Като изядем меденките и свалим килограмите от тях, ще опитам отново.




~ Лилит ~

Няма коментари: