вторник, 13 май 2014 г.

Бананова торта (рецептата е 100% авторска)

Продукти:                                
За блата -
- 3 банана
- 3 яйца
- 1 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. бакпулвер
- ванилия

За крем между блатовете -
- течен шоколад
- 1 банан, нарязан на кръгчета

За сиропиране -
- захар
- ванилия

За крем за намазване -
- 1,5 пакет крема сирене
- заквасена сметана, около 200 гр.
- 1 ч.ч. пудра захар

1. Прави се кексово тесто от трите намачкани банана и останалите продукти за блата, изсипва се във форма за печене с падащо дъно и се пече 40 минути на 180-200 градуса.
2. След като се изпече блата, се оставя да изстине и се разрязва на две, така че да се получат два блата.
3. Прави се сироп от вода, захар и ванилия и с него се сиропират блатовете. Тъй като самите блатове не са много сухи, достатъчно е само да се накапе със сироп на отделни места, без обилно да се сиропира.
4. В поднос се слага единия блат, маже се с течен шоколад, отгоре се нареждат кръгчетата банан и се слага и втория блат.
5. Цялата торта се намазва с крем, приготвен от разбитите крема сирене, заквасена сметата, пудра захар и ванилия.


6. За украса поръсих с натрошени на ситно ядки и със захарни сърчица.




~ Лилит ~


Няма коментари: