понеделник, 12 май 2014 г.

Още едно (нестепенувано) меню за гости

След като опитахме МЕНЮТО на ~ Malvina ~ и Зимното предколедно МЕНЮ на ~AlekXandria~ е време и аз да пусна едно скромно меню, което не може да се мери нито по оригиналност, нито по майсторлък с техните, но... все пак. Да не остана назад :)

Бисквити Сълзица (вече знаем как се правят ОТ ТУК):

Салата 1-ви вид (подхожда на вино, но и с ракия става):
Рукола, айсберг, парченца синьо сирене, парченца топено сирене, стафиди, семки (тиквени, слънчогледови и кедрови ядки) и зехтин.

Салата 2-ри вид (отлично върви с ракия):
Зеле и морков, ситно настъргани, червен боб от консерва, домат, сирене, зехтин и чеснов сос. Всичко се разбърква и се сервира задължително с една голяма, студена ракия, в запотена чаша.

Бутерки с домат, моцарела и свежи листенца босилек.

Багети, намазани с хайвер и поръсени със смлени ядки (обикновени, не специални като СПЕЦИАЛНИТЕ ОРЕХИ на ~Malvina ~), и багети, намазани с чудна ДОМАШНА МАЙОНЕЗА (този път не соева, а с краве мляко) и с чери доматчета: 

Хапки (с каквото има в хладилника):

Иии... гвоздеят на програмата - Бананова торта (чиято рецепта подробно съм написала ТУК):






~ Лилит ~

Няма коментари: