Необходими продукти:
4-5 филии бял или черен хляб
500 г кромид лук
3 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
50 г бекон/ шунка
50 г кашкавал, 50 г сирене (може синьо)
мазнина, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва ситно и се задушава в тенджерка с малко мазнина. В намазана с масло тавичка се поставя нарязаният на кубчета хляб, така че да покрие добре дъното и заливаме с чаша прясно мляко. Върху хляба равномерно разпределяме лукът, нарязаният на ситно бекон и натрошеното сирене. Яйцата се разбиват с втората чаша мляко сместа се подправя със сол и пипер. Настърганият кашкавал се поръсва отгоре. Пече се на фурна около 20 минути.
Готовото ястие много прилича на киш, на пай, на мързелива баница ... на много вкусно тестенце, което се приготвя бързо, лесно и подлежи на интерпретации.
Препоръка: Да не се закусва с Пeчeн луk пo xолaндсkи!
~ Malvina ~
~ Malvina ~
Няма коментари:
Публикуване на коментар