неделя, 23 септември 2012 г.

Пиле с ананас



Продукти:

За соса-
- заквасена сметана
- черен пипер
- синьо сирене
- сол
- 1 яйце
- 1 лъжица брашно

За маринатата-
- бяло вино
- горчица
- черен пипер
- чесън
- мед
- олио



За основното-
- пилешко филе
- консерва ананас
- кашкавал



1. Мариновам месцето от предната вечер.
2. Запичам го в покрита с хартия за печене тава за около 20 минути, с малко вода и мазнина. Като се позапече махам хартията и върху всяко филенце слагам по шайба ананас, а върху ананасчето - кашкавал. Връщам тавата и допичам още няколко минути, докато се запече кашкавалчето.
3. Соса приготвям като в купа смесвам сметаната с 1 яйце и овкусявам с пипер и сол. В малко мазнина запържвам лъжица брашно и добавям малко синьо сирене. То е много силно на вкус и аромат, затова слагам съвсем малко количество. Към запърженото до златисто брашно изсипвам и сметановата смес и бъркам още 2-3 минути.

Готово. Крехкото пилешко се съчетава невероятно с ароматните ананасови шайби и резултата е едно невероятно вкусно и леко ястие.

~ Лилит ~

Няма коментари: