Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- канела
- захар
- лимонови корички (един лимон)
За намазване, по избор:
- разтопено масло
- яйце
Бутер тестото трябва да се извади, за да се размрази, но се работи с него докато все още е студено. На плот, който предварително е поръсен със захар, разстиламе тестото. Поръсваме го със сместа от канела, захар и настърганата кора от лимон, след което разточваме леко с точилка, притискайки ги върху тестото. Разточва се внимателно, без много да се натиска, за да не се слепят пластовете на тестото.
Тестото се навива от двата края на руло, докато се срещнат по средата. Така навито, се прибира отново във фризера за около 20 минути, за да стегне добре.
След 20 мин. тестото се вади от фризера и се нарязва с остър нож на охлювчета.
Нарязаните бисквити се овалват в захар и се нареждат в тавичка, покрита с домакинска хартия, на разстояние около 4 см една от друга.
За намазване на бисквитките може да се ползва яйце или разтопено масло, по вкус.
Пече се задължително в предварително загрята фурна до 200-220 градуса, за около 15 минути.
След като бисквитките придобият златист цвят, се изваждат веднага от фурната, защото ако останат по-дълго, изсъхват и се натрошават при отлепянето им от хартията.
Това е. Лесни са за приготвяне, стават бързо, вкусни и ароматни.
~ Лилит ~
Няма коментари:
Публикуване на коментар