вторник, 1 април 2014 г.

Каша от коприва


Продукти (количествата са "на око", както при почти всичко, което "готвя", така че мерки, теглилки и бройки няма да пиша):
- коприва
- пресен лук
- 2-3 скилидки чесън
- прясно мляко (около 100 мл.)
- 3 супени лъжици брашно
- 2 яйца
- олио
- сирене
- сол
- червен пипер

1. Измих и почистих копривата и я сложих във вряща, подсолена вода да се вари 10-тина минути.
2. Към копривата добавих олио и нарязаните чесън и пресен лук.
3. В купичка разбих яйцата с прясното мляко и брашното на рядка кашичка, която сипах на тънка струйка към тенджерата, в която се вари копривата.
4. Варих на бавен огън, докато се сгъсти и преди да сваля от котлона прибавих натрошено сирене.
5. Преди сервиране поръсвам с червен пипер.




~ Лилит ~

Няма коментари: