сряда, 30 април 2014 г.

Торта в чаша

С бисквитената торта няма грешка. Дали в тава, дали в чаша, все се получава. Интересното при тази тортичка е кремът и сервирането в чаша с високо столче. Или поне на мен ми е интересно, все пак съм лаик в кухнята.



Продукти и Начин на приготвяне:


1. 800 мл. прясно мляко се слага да кипне заедно с 1 ч. чаша захар и 1-2 бр. ванилия. Отделно 3 бр. яйца, 3 суп. лъжици брашно, 200 мл. прясно мляко се разбъркват на рядка кашичка и се сипват с непрекъснато бъркане, на тънка струйка, към врящото мляко. Бърка се до сгъстяване. Още докато е на котлона, в кремчето се пуска около 60-70 гр. краве масло и продължава да се бърка. Кремът се оставя да се охлади.

2. 200 мл. течна сладкарска сметана се разбиват с миксер.

3. След като първото кремче се е охладило, към него се добавя разбитата сметана и добре се объркват с дървена лъжица.

4. В купа се натрошават на едри парчета 1 пакет какаови бисквити, слепени с маслен крем (от типа на Орео, но аз намерих едни по-евтини и също много вкусни).

5. Натрошените на едро бисквити се изсипват в купата с крема (едрите части, без трохите по дъното на купата), разбърква се и се насипва в чаши с високо столче (не че е задължително, но е красиво :) ).

6. Нататък е ясно - в хладилника. И точим лиги докато стегне.

7. За украса? Трохичките, останали от трошенето на бисквитите. И листенца прясна мента (защото имам и защото изглежда яко :) ).



~ Лилит ~


Няма коментари: