Продукти и Начин на приготвяне:
1. 800 мл. прясно мляко се слага да кипне заедно с 1 ч. чаша захар и 1-2 бр. ванилия. Отделно 3 бр. яйца, 3 суп. лъжици брашно, 200 мл. прясно мляко се разбъркват на рядка кашичка и се сипват с непрекъснато бъркане, на тънка струйка, към врящото мляко. Бърка се до сгъстяване. Още докато е на котлона, в кремчето се пуска около 60-70 гр. краве масло и продължава да се бърка. Кремът се оставя да се охлади.
2. 200 мл. течна сладкарска сметана се разбиват с миксер.
3. След като първото кремче се е охладило, към него се добавя разбитата сметана и добре се объркват с дървена лъжица.
4. В купа се натрошават на едри парчета 1 пакет какаови бисквити, слепени с маслен крем (от типа на Орео, но аз намерих едни по-евтини и също много вкусни).
5. Натрошените на едро бисквити се изсипват в купата с крема (едрите части, без трохите по дъното на купата), разбърква се и се насипва в чаши с високо столче (не че е задължително, но е красиво :) ).
6. Нататък е ясно - в хладилника. И точим лиги докато стегне.
7. За украса? Трохичките, останали от трошенето на бисквитите. И листенца прясна мента (защото имам и защото изглежда яко :) ).
~ Лилит ~
Няма коментари:
Публикуване на коментар