Продукти:
За блата
- 1 ч. чаша овесени ядки (напоследък май нищо не готвя без овесени ядки :) )
- 1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
- 1/2 ч. ч. кафява захар
- 125 гр. краве масло
Блатът няма нужда от допълнително ароматизиране, защото кафявата захар придава много приятен, карамелен вкус.
Блатът няма нужда от допълнително ароматизиране, защото кафявата захар придава много приятен, карамелен вкус.
За плънката
- 4 малки ябълки
- шепа стафиди
- шепа стафиди
- 6-7 супени лъжици пшеничен грис
- канела на вкус
- 2 супени лъжици мед
- пудра захар за поръсване
Приготвяне:
1. В купа обърквам овесените ядки, брашното, кафявата захар и разтопеното масло.
2. В тава, с постлана на дъното хартия за печене, разстилам горната смес и я притискам хубаво към цялото дъно.
3. Настъргвам ябълките и ги обърквам с галетата, стафидите, канелата и меда.
4. Изсипвам ябълковата смес върху блата и пека на предварително загрята до 180 градуса фурна.
5. След като се изпече и поизстине го наръсвам с пудра захар.
~ Лилит ~
1 коментар:
ммммм...изглежда вкусно
Публикуване на коментар