четвъртък, 31 юли 2014 г.

Ябълков десерт, почти диетичен




Продукти:
За блата
- 1 ч. чаша овесени ядки (напоследък май нищо не готвя без овесени ядки :) )
- 1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
- 1/2 ч. ч. кафява захар
- 125 гр. краве масло
Блатът няма нужда от допълнително ароматизиране, защото кафявата захар придава много приятен, карамелен вкус.

За плънката
- 4 малки ябълки
- шепа стафиди
- 6-7 супени лъжици пшеничен грис
- канела на вкус
- 2 супени лъжици мед
- пудра захар за поръсване

Приготвяне:
1. В купа обърквам овесените ядки, брашното, кафявата захар и разтопеното масло.
2. В тава, с постлана на дъното хартия за печене, разстилам горната смес и я притискам хубаво към цялото дъно.
3. Настъргвам ябълките и ги обърквам с галетата, стафидите, канелата и меда.
4. Изсипвам ябълковата смес върху блата и пека на предварително загрята до 180 градуса фурна.
5. След като се изпече и поизстине го наръсвам с пудра захар.




~ Лилит ~


1 коментар:

Карлсон С. Перков каза...

ммммм...изглежда вкусно