петък, 2 март 2012 г.

Eнциkлoпeдия нa тaтуирoвkитe

Има книги които казват,  че татуировките носят дълбокия смисъл на вековете и на човешкия опит, духовността на много древни култури и изключителен символизъм. Татуировката не е просто една картинка на тялото, а открито отношение на носещия я към света. С нея той може да покаже своята привързаност, да афишира религиозни схващания, професионална принадлежност, да внушава или пък да си напомня ...


* Татуировката е символ е на статут: преди изобретяването на първата електрическа тату машина (1892 г.) татуирането се е правело на ръка. Използването на ръчни техники било дълъг и скъп процес. Колкото повече татуировки имал човек то толкова по-високо е благосъстоянието му. И сега е скъпо! А премахването е умножено по четири …
* Татуировката ни превръща в сексуално изкушение:  защото татуировките винаги са  придружени от еротично наситена аура. В съвременния свят татуировките се свързват с принадлежност към света на лошите момчета и палавите момичета”. В традиционните култури те често се използват за да обозначат, че жената е достигнала сексуална зрелост и е на пазара за търсене на съпруг. Ако силата, на практика е най-мощният афродизиак, то татуировките показват висок социален статус, допринасят за това човек да изглежда по-атрактивен за срещуположния пол. Според теориите на някой културни антрополози възможността за издържане на болка на многобройни татуировки без странични ефекти е показател  за здравето и качеството на имунната система на човека. Следователно татуировките може да изпълняват функцията на сигнал, че носителят им е с качествени гени. В актуалния контекст мъжете избират татуировки, които акцентират на тяхната готина физика – раменете, ръце ..., при жените татуировките най-често „застиват” върху силно ерогенните зони.
* Татуировката е залог за любов: макар че Анон (....???...) е казал: Любовта продължава вечно, но татуировката продължава още шест месеца”.  
* Татуировката е защита: със сигурност едно от нещата което ни различава от останалите примати, е нашата дълбока суеверност. От векове татуировките изпълняват ролята на талисмани или амулети за защита. Всички култури, които практикуват татуиране включват във философията на своя дизайн вярването, че някой татуирани символи могат да защитят татуирания от беди и да му донесат добър късмет.

Изводът от публикацията по-горе е: Четете Енциклопедии - те ще ви направят по-интересни” ... татуировките - вероятно също.  

Други източници, други факти:

                                                                                                                                                ~  Malvina ~

Няма коментари: