Продукти:
- 2-3 бр. тиквички (в зависимост от желаното количество и от размера на тавата)
- 1 пакетче галета
- 2 бр. яйца
- сухи подправки - копър, червен пипер, сол, черен пипер
- зехтин за поръсване
1. Нарязвам тиквичките на колелца или на ленти по дължина.
2. В по-дълбока чиния смесвам галетата със сухите подправки.
3. В отделен съд разбивам яйцата.
4. Всяко парче тиквичка потапям в разбитите яйца и след това овалвам в сухата смес от галета и подправки.
5. Подреждам ги в голяма, плитка тава (тавите от фурната ми вършат идеална работа), покрита с хартия за печене и ги наръсвам със зехтин.
6. Пека ги в предварително загрята до 180 фурна, до златисто.
Лилит
Няма коментари:
Публикуване на коментар