понеделник, 15 септември 2014 г.

Яхния от грах със сметана



Продукти:

- замразен грах
- заквасена сметана (аз слагам една малка кофичка)
- пресен копър
- 3-4 с.л. брашно
- сирене
- черен пипер
- чесън
- лук
- сол


Слагам два пакета замразен грах да се вари до омекване, заедно с нарязаните на ситно лук и чесън. Петнадесетина минути преди сваляне от котлона, го сгъстявам като в отделен съд сипвам 3 супени лъжици брашно, към които добавям хладка вода и разбърквам с телта до рядка кашичка. Към тази кашичка с черпака доливам от горещия бульон от граха и така постепенно я сгорещявам, и я изсипвам обратно в тенджерата. Слагам и наситнения пресен копър, черния пипер, посолявам и оставям да се готви още 15 минути. Изключвам котлона без да свалям тенджерата от огъня, изсипвам заквасената сметана и разбърквам добре. 
Сервирам в дълбоки купички с натрошено отгоре сирене и наръсен пресен копър. 


Лилит

Няма коментари: