понеделник, 15 септември 2014 г.

Домашен течен шоколад




Продукти:

- сухо мляко - 150 гр. 
- прясно мляко - 150 мл.
- захар - 150 гр. (смесих бяла и кафява захар)
- ванилия - 2 пакетчета
- какао - 3 с.л.
- сурови, белени лешници 
- краве масло - около 80 гр.
- щипка морска сол

1. В тенджерка на котлона сипах млякото, захарта и ванилията и загрях до разтапяне на захарта. Към горещата течност сложих кравето масло и разбърквах докато то се разтопи.
2. В купа смесих сухото мляко с какаото и щипка сол, и ги смесих добре.
3. С блендер натроших лешниците, колкото е възможно по-фино. Добре е лешниците да са киснали във вода 8 часа.
4. Към течната смес прибавям натрошените лешници, разбърквам, изсипвам всичко в купата със сухите съставки и започвам здраво да разбърквам с телта, за да не се получат топчета.
5. Сипвам в буркан, охлаждам и съхранявам в хладилника.

* Полученото количество шоколад от тези продукти е около 500 гр.


Лилит 

Няма коментари: