понеделник, 8 септември 2014 г.

Панирани пикантни пилешки хапки

В приготвянето на каквото и да е месо, по какъвто и да е начин, винаги най-важното е маринатата. Тази марината е проста, но много сполучлива и ми е любима. По принцип в нея слагам и чесън, но този път пропуснах, тъй като планираната салата към хапките ми е с чесън. 




Марината: 
- горчица (най-вкусната горчица, която съм опитвала до сега - моята ДОМАШНА ГОРЧИЦА)
- соев сос
- мед

Панировка:
- брашно
- галета
- сурови сусамови семена
- сушен розмарин
- лют кайенски червен пипер
- 2 бр. яйца

Нарязах пилешкото месо на хапки и го оставих да се маринова за няколко часа в марината, приготвена от съставките, които съм написала горе. Количествата са на око и на вкус. Разбих 2 яйца в една купа, а в друг съд, като по-дълбока чиния, смесих галета, сусамови семена, сух розмарин и доста лют червен пипер, за да станат хапките по-пикантни. В друга чинийка сипах брашно. 
Взимам парче пилешко, овалвам в брашното, потапям в разбитото яйце, после овалвам в галетената смес и пържа в загрято олио. Вадя ги върху домакинска хартия, за да попие част от мазнината.





Лилит

Няма коментари: