~ Лилит ~
Продукти за малка торта - 6 парчета:
- 2 пакета какаови бисквити "Закуска"
- 1 пакет какаови бисквити "Еверест" за украса
- крема сирене 1,5 пакета (от 125 гр.)
- заквасена сметана 1,5 кофички, големи
- пудра захар на вкус за крема
- прясно мляко за потапяне на бисквитите
- около 50 гр. краве масло
- 2 с.л. какао
- 4 с.л. бели кокосови стърготини
- цветни кокосови стърготини за украса
- 6 ч.л. сладко от смокини
- 1-2 сушени смокини, нарязани на ситно (може и стафиди)
- 2 бр. ванилийки
- декоративни захарни звездички (или друга украса)
1. В малка правоъгълна тавичка нареждам първият пласт бисквити Закуска като преди това ги потапям за секунди в прясно мляко, за да омекнат. Преди да ги сложа в тавата, на дъното, на мястото на всяка бисквитка сипвам по чаена лъжичка от крема, за да залепне по-добре.
2. Кремът правя от 1 заквасена сметана, 1 пакет крема сирене, пудра захар на вкус и ванилия. Върху първият пласт бисквити намазвам с крем и нареждам втори пласт бисквити.
3. Вторият пласт бисквити (също топнати в мляко) поръсвам/намазвам обилно с разтопеното масло, разбъркано с какаото. Отгоре наръсвам с наситнените смокини и отново намазвам със сметановия крем.
4. Нареждам трети пласт бисквити. Върху всяка една бисквитка сипвам по една лъжичка от смокиновото сладко.
5. Приготвеният сметанов крем е свършил. Правя още една доза крем от половината пакетче крем сирене и половината кофичка сметана, с пудра захар и с 4 връхни супени лъжици кокосови стърготини. От този крем намазвам върху третия пласт бисквити.
6. Нареждам четвърти пласт бисквити Закуска (не забравям да топна в прясно мляко). Върху всяка една от шестте бисквити, по средата й, сипвам по една лъжица крем, в който намествам по една бисквита Еверест. С бисквити Еверест облепям тортата и отстрани.
7. Украсявам с цветни кокосови стърготини и захарни звездички.
8. Тортичката престоява няколко часа в хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар