четвъртък, 23 април 2015 г.

Морковен кекс! Диетичен.




~ Лилит ~



Продукти:
- 2 големи моркова 
- 2 чаши брашно от лимец (после ще проверя това количество колко грама е и ще добавя и грамажа)
- 1/2 чаша бяло брашно
- 1 чаша овесени ядки
- 200 гр. захар Мусковадо
- 200 мл. зехтин
- 1 ч. л. хималайска сол
- 1 ч. л. канела
- 50 мл. ром/коняк...
- 300 мл. топла вода
- 2 ч. л. бакпулвер
- 2 пакетчета ванилия

Приготвянето е лесно:
1. Смесвам сухите съставки (без канелата и ванилията, тях добавям към течните, и без морковите - тях ще добавя накрая). Смесвам и течните, като разбивам енергично с тел, за да се разтвори Мусковадо-то.
2. Настъргвам моркова.
3. Включвам фурната да загрее до 180 градуса.
4. Първо смесвам течни и сухи съставки, после към тях прибавям настъргания морков и хубаво разбърквам всичко.
5. Изсипвам във формата за печене и пека около 40 минути на фурна с вентилатор.
6. След като изстине поръсих с пудра захар.

*** Много вкусно и по-интересно ще стане с нарязани орехи в кекса, но... май не обичам ядки в кексовете. Или пък ме домързя да режа орехи. Не знам. :)





Няма коментари: