четвъртък, 23 април 2015 г.

Печен чипс от цвекло, картофи и моркови



~ Лилит ~



- Картоф
- Морков
- Червено цвекло
- 1 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- розмарин (сух, нарязан на ситно)
- други подправки според вкуса

1. Зеленчуците се нарязват на тънко. Аз го правя с робот за картофите и цвеклото, и с белачката за картофи - за да нарежа на тънки ленти морковите.
2. В купа разбърквам зеленчуците с подправките и оставям малко да си поемат ароматите.
3. През това време застилам големи тави с хартия за печене и загрявам фурната до 180 градуса с вентилатор.
4. Нареждам парченцата в тавите, без да се застъпват, и пека петнайсетина минути от едната страна, после ги обръщам и пека още толкова. Ако има нужда обръщам още веднъж и пека още докато станат хрупкави, без да изгарят. Всичко е много относително - според дебелината на резените, според фурната...
5. Когато станат хрупкави ги вадя да изстинат и после ги премествам в купа, без да ги покривам, за да не се овлажнят.


  




Няма коментари: