четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Баница в гювече

Необходими продукти за една порция (едно гювече):

За плънката:
  • Кори за баница – 1 бр. (2 бр.)
  • Топено сирене –30 г / едно триъгълниче (кашкавал; др. сирене)
  • Пушено (или печено) пилешко месо накъсано на парченца 50 г
  • Кисело мляко – 1 супена лъжица
  • Черен пипер, няколко капки зехтин
За заливката:
  • Прясно мляко - 100-150 мл 
  • Яйца – 1 бр.
  • Малко парче масло
На дългата страна на корите се слагат всички предварително разбъркани продукти за плънката. Навиваме на руло, сгъваме на охлювче и поставяме на дъното на намазано с масло гювече. Яйцата се разбиват с щипка сол и се смесват с прясното мляко. С млечната смес се покриват корите. Отгоре се поставя малко парче масло. Пекат се в предварително загрята фурна.

Това е баница ДЕЛИКАТЕС J препоръчвам бяло вино на БРАТЯ МИНКОВИ.


~ Malvina ~


1 коментар:

AleXandria каза...

Браво за рецептата и за препоръката :)