понеделник, 12 декември 2011 г.

Меню (нестепенувано)

                                                                               
Важното в тази композиция е да се завържат виличките към салфетките.
Добавили сме към хайвера орехи, престояли 24 часа в анасонова напитка - кореспондират чудесно. Сигурни сме че след време тези орехи ще бъдат познати в кулинарните източници като "Специалните орехи"  
Сирене бри, сервирано върху десертно грозде - лилаво за предпочитане.












Печена съомга с босилек
Около 500 гр. съомга котлети
2 скилидки чесън нарязан на ситно
5-6 с.л. зехтин
1ч.л.сух босилек
1ч.л.сол
1ч.л.черен пипер
сока на половин лимон
Смесваме зехтина, босилека, солта, черния пипер, сока от лимон.Намазваме
котлетите с марината и оставяме в хладилника за около един час. След това  печем на 190 градуса около 30  минути. // За основа - салата спанак с чери и яйце.

~ Malvina ~

3 коментара:

AleXandria каза...

А аз ще се прочуя като "Домакинята, която винаги има *Специални орехи* и хайвер в кухнята си" :))
Искам да отбележа, че твоите бяха с Перно, моите ги направих с узо и разлика няма. Предполагам същото ще е и с мастичка :))

AleXandria каза...

А какво ли ще е ако ги накиснем в .... хубав, 20-годишен Портвайн? :))

Hombre del saco каза...

Изумително, чудно, удивително, поразително, фантастично, смайващо, невъобразимо, необикновенно, но не и изненадващо, защото човек може да очаква всичко от теб...