вторник, 13 декември 2011 г.

Салатка, предястие...

Много бързо за приготвяне и вкусно. Изключително подходящо за ликьори и разбира се - Портвайн!
Мариновано цвекло - купих го в буркан, готово за консумация, красиво вълнообразно нарязано :) Класика!
Реди се в чиния. Върху всяко парче се поставя по лъжичка от смес, направена от натрошено сирене, малко майонеза, малко кисело мляко (на око) и малко чесън естествено. Отгоре се поставят кълнове от лук за разкош. А и придават леко пикантен вкус. Това е!
Днес я направих повторно и пропуснах майонезата. Получи се също толкова добре. А отгоре поръсих с т.нар. "Специални орехи". Също става и с неспециални или полуспециални орехи, или без орехи.
Ако при вида на салатката рязко ви се отще да пиете аперитивче, може да консумирате и с Фреш от портокал или обикновена лимонада.

ĄłęΧąŋđŗįą

1 коментар:

Malvina каза...

Аз лично ще стана известна като "Домакинята, която винаги приготвяла *Салатка, предястие...* пред специалните си гости".