петък, 9 декември 2011 г.

EPICA


Без каквито и да било претенции за авторство, оригиналност, и изчерпателност искам да представя някои от любимите си групи. Информацията е оттук-оттам, пречупена през моя поглед/слух/вкус... Не защото не можете да намерите в интернет повече и по-подробна информация, а просто защото може да не се сетите, да не ви е минало през ума, че Epica съществува, да не сте обърнали внимание колко невероятни са те.
EPICA - холандска метъл-група, създадена през 2002 г. от бившия китарист на After Forever - Марк Янсен. През 2003 г. към групата се присъединява изучаващата оперно пеене Симоне Симонс (родена на 17, Януари 1985г.), а малко по-късно и смесен хор от шестима мъже и шест жени, както и струнен оркестър, съставен от цигулари, виолисти, челисти и контрабасист. Тогава излиза и първият им албум "The Phantom Agony".
Музиката им е зряла, осмислена и сложна за сравнително млада група като Epica. Оперният вокал на Simone не е натрапчив, тя често го редува с "чисто пеене", а стряскащото за някои определение "метъл група", според мен не трябва да се приема буквално. Стилът им е готик/епичен метъл, а дет-метъл ревовете са по-скоро епизодични и красиво вплетени с китарни сола и драматичния мецо-сопран на Simone.

До момента имат издадени 6 албума, последните два от които през 2009 г.
Избрала съм две мои любими парчета.

~ Лилит ~

Няма коментари: