Солени еклери: 100 г масло, 150 г брашно, 100 г настърган кашкавал, 100 г настъргано сирене, 5 яйца, 250 мл вода. Водата се сгорещява, добавя се маслото, разтопява се. Прибавя се брашното, сваля се от котлона и с непрекъснато бъркане се прибавят яйцата - едно по едно, а след това сиренето и кашкавалът. Сместа се изсипва във форма за мъфини и се пече в загрята на 200 градуса фурна около 20 минути до зачервяване.
Приготвят се бързо и лесно и са подходящи за консумация по всяко време на деня. Вкусни и пухкави са и като изстинат.
Печени кестени: Прави се кръстосан разрез от едната страна и се пекат в загрята на 200 градуса фурна около 30 минути.
Рязането им е тежка работа за една жена, която умишлено поддържа предимно тъпи ножове у дома си. Освен това и като вкус не са нищо особено, а като изстинат направо не се ядат.
И все пак: консумират се топли и препоръчително с Glühwein.
Вурстчета с топено сирене и шварцвалдска шунка: Ами това е рецептата - то се вижда. Запича се във фурна или партигрил, колкото да се разтопи сиренето.
Панирани моркови със сусам: 4-5 моркова, 3-4 яйца, 1 ч. ч. галета, 2-3 супени лъжици сусам. Морковите се поставят за 3-4 минути в подсолена вряща вода, след което се поставят в студена. Режат се на четвъртинки по дължина. Овалват се първо в смесените галета и сусам, после в яйцето. Пържат се по 2-3 минути от всяка страна до златисто.
Това меню беше замислено да се комбинира с греяно винце, но навън беше 15 градуса, печеше слънце... нямаше как :) Затова избрахме не по-малко добър вариант, а може би дори по-добър:
ĄłęΧąŋđŗįą
3 коментара:
Най-вкусни бяха първото,второто третото, четвъртото ... както обикновено :-)
Вече обмислям текст на препоръка, за когато Икея дойде във Варна :-)
Малвина, четкаш ме :)
Менюто, както знаем беше набързо стъкмено, а също така вече споменах за второта как никак не става :)) На мен петото ми е любимото :)
А с тази препоръка най-много да ме вземат да работя в ресторанта :))
Публикуване на коментар