понеделник, 2 януари 2012 г.

Ябълков сладкиш със стафиди



1 бр. ябълка
стафиди - на вкус
1 бр. шоколад
2 яйца
1 ч. чаша брашно
1 ч. чаша олио
1 ч. чаша захар
канела - на вкус
1 ч. лъжичка сода бикарбонат
пудра захар за поръсване

Яйцата, олиото и захарта се разбиват, добавят се настърганата ябълка, стафидите, канелата и настъргания на едро шоколад. Всичко отново се разбърква и накрая се слага и брашното омесено със содата.
Пече се в намазнена тава, около 40-50 минути, на 170 градуса. Поръсва се със пудра захар.
Върви чудесно като закуска, с кафе или мляко, в студените януарски неделни сутрини.



~ Лилит ~