Основната цел на Орбелус е да произвежда качествено бутиково, предимно купажно вино, с подчертана индивидуалност и с усещане за произход. Вината с наименование Орбелус се правят само от собствени лозя, отглеждани по биологичен начин.
Проектът води началото си от 2000 г., когато са закупени първите 72 дка. земя в землището на с. Капатово, по долината на р. Струма, в подножието на Пирин. От планината вината получават и името си – Орбелус, както са я наричали траките.
Всички лозя на Орбелус са сертифицирани съгласно българското и европейското законодателство за производство на биологично грозде. Традиционният за региона сорт Ранна Мелнишка лоза присъства във всички червени вина Орбелус.
Проектът води началото си от 2000 г., когато са закупени първите 72 дка. земя в землището на с. Капатово, по долината на р. Струма, в подножието на Пирин. От планината вината получават и името си – Орбелус, както са я наричали траките.
Всички лозя на Орбелус са сертифицирани съгласно българското и европейското законодателство за производство на биологично грозде. Традиционният за региона сорт Ранна Мелнишка лоза присъства във всички червени вина Орбелус.
Опитахме:
- Orbelus Chardonnay & Pinot Gris 2011, поднесено с рулца от грилована тиквичка с моцарела и песто дресинг (по-доброто от двете бели вина, много леко и пивко)
- Orbelus Chardonnay & Viognier 2011, поднесено с тарталети със спаначена паста, скариди и касис
- Orbelus Melnik 2010, поднесено с пълнени гъби със сметана, шунка и кашкавал - отличи се с остатъчен дъбов привкус, има характер. Харесвам питиета, които могат да бъдат определени и запомнени. Това беше моето вино за вечерта.
- Orbelus Getika 2010, поднесено със свински шишчета с пипер и лук (направо за наяждане:))
- Orbelus Prima 2010, поднесено с микс от сирена
- Orbelus Prima 2009, поднесено със сушени сини сливи в прошуто - виното беше доста леко, а кулинарното предложение беше по-специфично. Нямаше как да не се вдъхновя... :)
ĄłęΧąŋđŗįą
Няма коментари:
Публикуване на коментар