събота, 28 януари 2012 г.

Elegy ~ (USA, 2008) ~

* Елегията (от старогр. élegos) е жанр в лириката и произведение в този жанр, написано по повод скръбно събитие или спомен.


" Старостта е най-голямата изненада в живота (Лев Толстой)

Ето и нашия главен въпрос:  „Война и мир” – Може ли да се промени при прочитането му? - Да разбира се! Защо ли,  защото ние включваме себе си в книгата. Всеки роман намира нов смисъл слид 10 години, защото и ние се променяме … Нали красотата е в очите на гледащия. "

Съзнаването на факта, че смъртта съществува и покосява без оглед на годините, прави всичко изписано за старостта не до там драматично. И в какво е съревнованието – кой, кого ще надживее ли? Има ли престой до някого, който да осмислили, по правилния начин теб самия? Скръбен е филмът, но пък няма лош такъв с Пенелопе Круз …

* Препоръчвам да се "консумира" с Белини или Брамбъл - приличат си по две неща - лесно се правят и не всички ги харесват. Белини - В чаша за бяло вино смесваме просеко (сухо пенливо вино - италианско) и пюре от праскови. Брамбъл - в ниска чаша сервираме микс от джин и къпинов ликьор с лед и резени лимон.
                                                                                                                                              ~ Malvina ~

Няма коментари: