понеделник, 30 януари 2012 г.

Nicone feat. Narra - Caje & The Happiness

"Щастието е състояние на ума, при което човек изпитва чувства на задоволство, удовлетворение, наслада, обич и радост"
Всеки един от нас има собствена и уникална представа за щастието. Eто пример:


 

Защо трябва да бъдем щастливи? Реални ползи човек да бъде щастлив определено съществуват - „хроничното щастие” води до:

  • По-добро здраве и по-дълъг живот
  • По-добри взаимоотношения с останалите хора
  • По-голям успех в работата
  • По-етично поведение
Какво означава да си „щастлив”?
Щастливите хора не водят перфектния живот, където нищо лошо не се случва. Те, както всички останали, имат своите върхове и падения. Когато човек използва думата щастлив, той най-често има предвид хора, които имат:
  • Чувство за благополучие и удовлетворение от собствения си живот
  • Предимно позитивно емоционално състояние
Общите качества на щастливите хора
Щастливите хора обичайно споделят едни и същи възгледи и притежават едни и същи качества. Най-общо те:
  • Водят активен и социален живот. Прекарват значително време сред приятели и близки. Те дейно участват в клубове, спортуват и организират празненства.
  • Винаги гледат от добрата страна. По правило щастливите хора са оптимисти и имат позитивно мислене и мнение за себе си и околните хора.
  • Справят се добре с трудностите и критиките. В сравнение с нещастните хора, тяхната самооценка за собственото АЗ е стабилна и не зависи от временните им настроения.
  • Живеят в настоящето. Те са склонни да отдават по-малко значение на миналото. Когато все пак се върнат към него, те са склонни да си спомнят позитивните емоции и преживявания.
Какво определя нашата нагласа към живота?
Проучванията показват, че три фактора играят основна роля в определянето на емоционалността на човек:
  • Генетика. Оказва се, че всеки от нас му е генетично заложено колко щастлив да бъде. След като преживее триумф или травма, човек се връща към обичайното си ниво на щастие. Според последните проучвания генетиката определя почти половината, най-голямата част от щастието на човек.
  • Условията на живот. Това са фактите за нас като пол, етническа принадлежност, доход, здраве и минал опит. Изненадващо експертите смятат, че тези фактори допринасят едва за 10 процента от различията в щастието при отделните хора. Това е така, тъй като след известно време човек се адаптира към условията на живот и се връща към старото си ниво на щастие, определено му по рождение.
  • Умишлените занимания. Това са нещата, които избираме да правим. Понеже те винаги се променят, ние никога не се адаптираме към тях. Нашите умишлени занимания определят около 40% от нашето щастие, респ. нещастие. Казано с чужди думи - Action !
                                                                                                                                             

3 коментара:

AleXandria каза...

Като един истински щастлив човек, отговарящ на всички гореизброени описания, бих препоръчала следното на хората, които не се определят така категорично като щастливи:
1. Да се ограждат с позитивни и щастливи хора;
2. Да четат книги, гледат филми и слушат музика, които спомагат за техния емоционален и психически комфорт, които не ги натоварват, подтискат и депресират;
3. Да слушат по-мъдри щастливи техни приятели :)))

Malvina каза...

Абе ключът е в "организира на празненства". Дайте да организираме "онова" и да погледнем отвъд щастието ... Chae Shukarie !

Malvina каза...

За "Чаеното парти" говоря, разбира се ... No sugar !