Необходими продукти
- Настъргани ябълки - 2 ч.ч.
- Настъргана тиква - 2 ч.ч.
- Стафиди – 1 шепа (а може и без)
- Захар – 2 шепи
- Масло - 60 г
- Канела - 1 с.л.
- Джинджифил - 1 щипка (а може и без)
- Сметана - 2 с.л. сладка (а може и без)
- Кори за баница
- Орехи натрошени или смлени – 2 шепи
- Пудра захар за поръсване по желание
Ябълките и тиквата настържете или блиндирайте. Смесете с предварително накиснатите във вода стафиди и захарта. Сложете ги на котлона и бъркайте, докато леко се карамелизират (а може и сурови). Добавете към тях маслото, канелата, сметаната и щипката джинджифил и изчакайте да се карамелизират напълно.
Вземете 2 кори (а може и една) и по дължина разпределете от плънката. Посипете с орехи, завийте на руло и подреждайте рулата в голяма, намазнена тава с масло.
Отгоре също намажете с разтопено масло. Сложете тиквеника да се пече за около 20 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.
Това с шепите е много объркващо (ама леля Йонка така дала рецептата).
Вземете 2 кори (а може и една) и по дължина разпределете от плънката. Посипете с орехи, завийте на руло и подреждайте рулата в голяма, намазнена тава с масло.
Отгоре също намажете с разтопено масло. Сложете тиквеника да се пече за около 20 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.
Това с шепите е много объркващо (ама леля Йонка така дала рецептата).
~ Malvina ~
Няма коментари:
Публикуване на коментар