неделя, 15 януари 2012 г.

Tиквеник с ябълки

Необходими продукти
  • Настъргани ябълки - 2 ч.ч.
  • Настъргана тиква - 2 ч.ч.
  • Стафиди – 1 шепа (а може и без)
  • Захар – 2 шепи
  • Масло - 60 г
  • Канела - 1 с.л.
  • Джинджифил - 1 щипка (а може и без)
  • Сметана - 2 с.л. сладка (а може и без)
  • Кори за баница
  • Орехи натрошени или смлени – 2 шепи
  • Пудра захар за поръсване по желание
Ябълките и тиквата настържете или блиндирайте. Смесете с предварително накиснатите във вода стафиди и захарта. Сложете ги на котлона и бъркайте, докато леко се карамелизират (а може и сурови). Добавете към тях маслото, канелата, сметаната и щипката джинджифил и изчакайте да се карамелизират напълно.

Вземете 2 кори (а може и една) и по дължина разпределете от плънката. Посипете с орехи, завийте на руло и подреждайте рулата в голяма, намазнена тава с масло.

Отгоре също намажете с разтопено масло. Сложете тиквеника да се пече за около 20 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Това с шепите е много объркващо (ама леля Йонка така дала рецептата).


~ Malvina ~


Няма коментари: