· Хапки с пушена пастърва и черен хайвер
· Терин от лаврак върху пълнозърнест хляб
3. Домейн д'Астрос Розе Златен медал 2010
(мн. мн. добро!)
(мн. мн. добро!)
· Брускета с печено свинско филе и масло от бял трюфел
4. Шато Сент Мари Руж 2009
· Тартчета с крем от сирена
5. Домейн Ла Кроа Бел Ле Шамп де Калад Руж 2007
· Брускета с тапенада и прошуто
6. Шато Гравяс Сотерн 2009 (ммм!)
· Хапки с гъши дроб
Ако случайно мислите, че пиенето си е пиене, а храната си е храна, напълно несвързани едно с друго - това е грешка! Добре подбраната комбинация от храни към виното могат да подчертаят и отворят вкуса му, или казано с други думи - виното би могло да ни се услади многократно! При тази дегустация кулинарните предложения удивително подхождаха на виното. Естествено и самите вина си ги биваше.
Държа да споделя впечатление от Шато Гравяс Сотерн 2009. Това е десертно вино, което се прави от стафидирало грозде. На мирис - силно, дори много като за вино. Не смеех да опитам. Първа глътка - силно, сладко. Втора глътка - характерно, искам да опитам още веднъж. Трета глътка - тотално ме превзе. Е, не е любов от първа глътка, от трета е :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар