1. Casa Sauvignon Blanc 2011
- Киш лорейн с фенел и стъбла от целина (или както го нарекохме - мусакичка)
- Спаначени бонбони с пушена сьомга и квасена сметана (абсолютен хит!)
3. Casa Carmenere 2010 (много добро)
- Пай с кладница и бекон (баничка)
- Мъфини със сушени домати и телешко месо
- Тарт с горгонзола и сини сливи
6. Clos Apalta 2009
- Брауни от натурален шоколад с патешки дроб, стафиди и печени лешници (много добро! много подходящо!)
* Чили е вторият производител на сьомга след Норвегия. Климатичните условия на Чили са изключително разнообразни. Страната попада в границите на три климатични зони – тропична, субтропична и умерена. Град Икике е типичен град в чилийските тропици. Намира се на брега на Тихия океан. Заради студените океански течения, които минават покрай брега температурите не са прекалено високи. Във Виня дел Мар, който е един от най-големите и важни градове в Чили климатът е типичен средиземноморски. Най-горещо е през януари, когато термометрите през деня показват около 25°C ня сянка. Най-студено е през юли, когато дните са около 15°C. Осем месеца в годината температурите са по-високи от 18°C. Това е едно от местата с най-приятен и здравословен климат в света. В Пунта Аренас, който се намира в най-южните части на Чили летата са доста хладни. Температурите дори и по обяд през януари рядко надхвърлят 15°C. През зимата, в юли обикновено нощите са с отрицателни температури от (-1) до (-5) °C, а дните са около 2 – 3°C.
Няма коментари:
Публикуване на коментар