вторник, 15 ноември 2011 г.

Пино Грижо


Тази вечер ми се наложи да изпия едно "Ка Маренго Пино гриджо 2010"
и изобщо не съжалих. Виното заема достойно място в класацията Тop 20 Best Sellers на CASAVINO.  Поздравявам тези, които разбират за какво говоря и съм особено щастлива да демонстрирам онзи стил на писане, в който безогледно си редуваме български с английски, разбира се с цел да се изразим максимално точно и/или евентуално да принудим хора да признаят нашето съвършенство.

Подробности за виното
Сорт: Пино Гриджо.
Цвят: Бледожълт.
Нос: Комплексен букет, в който се долавят нотки на диви цветя и пчелен мед.
Вкус: Приятна мекота и свежест с леко изразени нотки на ябълка и рукола.
Препоръчва се със: салати и предястия с морски дарове и млади сирена.
Цена: 9,99 лв.

~ Malvina ~

3 коментара:

AleXandria каза...

Малко съм обременена вече от често посещаваните дегустации и в коментара за виното някак очаквам да разбера и от кой регион е, нещо за тероара (сори за френския термин, не се сещам за английски еквивалент:))

Malvina каза...

Илия/ Венето/ Тенименти
Гроздето идва от долината, хълмистите склонове и високите терасирани парцели. Този тероар дава вино с голяма ароматна и подправъчна комплексност – абе ... риал тейст!

* Термина „ТЕРОАР“ - комбинацията от всички онези характеристики, които определят характера на едно вино – местоположение, климат, почва, изложение (на хълм, в равнина), начин на обработване на земята и производство на виното дори и такива неща като характер и манталитет на хората, които живеят в района.

AleXandria каза...

Сериозна работа! С Тероара шега не бива!