Продукти:
5 картофа
2 моркова
300 мл вода с разтворено кубче бульон в нея
1 дафинов лист
300 мл прясно мляко
20 г краве масло
Картофите и морковите се белят и се режат на кубчета, варят се в бульона, където е прибавен и дафиновия лист. Когато се сварят много добре, дафиновият лист се отстранява, зеленчуците се пасират - аз ги намачках с лекота, защото се бяха размекнали съвсем, прибавя се маслото и млякото и се бърка до поолучаване на хомогенна смес. Гарнира се със сметана и крутони.
Крутоните си ги приготвих като нарязах на кубчета няколко филии хляб, сложих ги в тавичка, поръсих с каквито подправки реших в момента - риган, магданоз, вегета, червен пипер (без да се прекалява), добавих зехтин, разбърках хубаво и във фурната. Разбърквах периодично, за да се запекат равномерно. Стават много бързо.
ĄłęΧąŋđŗįą
2 коментара:
Ако се запекат морковите преди да се сложат във врящата супа - ще бъде ли още по вкусно? А лук малко да прибавим ли?
За морковите може да се опита, но идеята е да се разварят. А лука би променил вкуса... аз го предпочитам по-дискретно в супите - освен разбира се в лучената супа, която скоро смятам да направя, защото е вълшебна. Мммм :)
Публикуване на коментар