събота, 12 ноември 2011 г.

Терин

Крема сирене – 1 пакетче
Заквасена сметана - 1 малка кофичка
Пушена сьомга – 200 г
Настъргана кора и сока на ½ лимон
Авокадо – 1 бр.
Пресен пипер -1 бр. (или пък зелени маслини)
Желатин – 2 бр. (20 г)
Всички продукти - предварително намачкани и нарязани, се разбъркват и към тях се добавя желатин.
Начин на приготвяне на желатиновия разтвор: 1-во не следвайте инструкциите на опаковката; 2-ро изсипва се постепенно съдържанието на двете пакетчета в 100 мл студена вода (при непрекъснато бъркане); 3-то разтвореният желатин нагряваме на котлона за не повече от 1 минута (бъркаме).
Разливаме в чашки готовата смес и поставяме в хладилник поне за 2 часа. С острието на нож, отделяме терина от стените на чашата и обръщаме върху чиния.
*Декорация-импровизация и поднасяме напр. нарязан на филийки върху сухари.

~ Malvina ~

2 коментара:

AleXandria каза...

Да разбираме ли, че сместа е хомогенна, или е на пластове? Имаме ли снимка на разрез? А евентуално да препоръчате питие към терина?

Malvina каза...

Како AleXandria, ще отговоря веднага на най-важния ти въпрос: Препоръчвам водка!